Larissa in Shanghai travel blog

kinderdagverblijf waar ik een blauwe maandag heb gewerkt

Rene is gezellig in Shanghai

Mooie mannen...

Kolkata India

straatbeeld Kolkata

Wassen in de heilige rivier de Ganges bij Varanasi

Kade langs de Ganges

Indrukwekkend plaatje

Kleding wassen, jezelf wassen en de waterbuffel die zich ook wast, gezellig...

de lijkverbranding

Het brandhout

De kleurijkheid

Hoe bedoel je dichtbevolkt??

Namaste!

De smog

straatjes in Varanasi

De Taj Mahal

Delhi

De rust in de grootste moskee van Delhi

Jaipur

De Indiaanse cultuur

Indiaanse voedsel

De Indiaanse bezigheid

sprookjesachtige kastelen

De vrolijke Indiaanse Maharadja olifanten

De heilige koe

Goa

 


India februari/maart

Half februari viel bijna samen met Chinees nieuwjaar en ook dan hadden we weer een vakantie gepland. Dit keer richting India. Dat is een langgekoesterde wens van mij en aangezien we nu toch aardig in de buurt zaten, moest het er maar van komen. Vanwege mijn misselijkheid en moeheid met lage bloeddruk was ik wel wat trager dan anders, maar het ging eigenlijk prima.

Het land is echt een heel bijzonder land om ooit in je leven heen te gaan. Het is zeker geen relaxte vakantie. Het is er heet, heel stoffig, heel vies, heel druk en chaotisch, veel herrie door alle toeterende auto’s en riksja’s, het stinkt er enorm, het is heel arm overal om je heen, het eten is heerlijk, het is heel kleurrijk en vooral bijzonder en met name de bezienswaardigheden zijn dat. Je moet niet raar staan te kijken als je in dezelfde straat waar koeien schijten, varkens door de modder woelen en poep en etensresten verspreid liggen, jij je slippers uit moet doen bij de ingang van de tempel om vervolgens in een soort oase te komen. Dat is dan wel even gek.

We hebben vanwege beperkte tijd met name de hoogtepunten gedaan. We begonnen bij Kolkata. Hier is niet heel veel bijzonders, maar we vlogen daarop vandaar. Het is de op twee na grootste stad en daardoor erg groot en onsamenhangend. Er staan hier en daar ineens een soort Victoriaanse gebouwen tussen, maar over het geheel genomen is het vies, druk en chaotisch.

Na Kolkata gingen we naar Varanasi met een klein vliegtuigje. Wow, dat was wel echt een bijzondere plaats. De heilige plek van India met de beroemde rivier de Ganges waar de lijken worden verbrand vanwege het geloof. Ze verbranden de lijken bij deze rivier omdat het de overledene zal reinigen en naar een goed hiernamaals zal brengen. Het is heel bijzonder om langs de bedding van deze rivier te lopen. Met name omdat wij er zelf voor geen goud in zouden gaan, zo vies is het. Maar mensen komen van heinde en ver om zich te wassen; daar waar ook de waterbuffels en bootjes in het water zijn en even verderop de was gedaan wordt en weer niet veel verder lijken verbranden worden. Er hangt wel een continue mist (smog) en dat is ook niet verwonderlijk. Maar toch had het iets heel speciaals. We zijn ook een ochtend met een bootje gegaan en dan lijkt het wel een soort fata morgana door de dichte mist die er hangt. Steeds kreeg je weer wat meer te zien en ontwaakt de stad voor je ogen. Heel mooi en bijzonder.

Na Varanasi was Delhi aan de beurt. Delhi zelf vond ik niet zo leuk. Erg druk en het miste naar mijn idee wat sfeer. De tempels en moskee zijn wel erg mooi. Maar verder vond ik het te massaal. Vanuit hier zijn we een dag naar het Rode fort en de Taj Mahal gegaan in Agra met de chauffeur van een van de Indiase collega’s van Bart (handig zo een man zeg ik). En de Taj… het is echt waar!!! Een van de mooiste gebouwen ter wereld die ik ooit in het echt gezien heb. Je kent het van plaatjes, maar als je er dan voor staat moet je even slikken. De architect die dit bedacht heeft is echt een topper. We hadden een gids bij ons en dit geval is dat ook wel leuk, omdat zij veel kon vertellen over de geschiedenis en de bouw. Nog een andere handigheid; je hebt meteen iemand die foto’s kan maken.

Na Delhi gingen we richting Jaipur, gelegen in Rajasthan de Maharadja area van India. Jaipur zelf was uitermate smerig, maar wij hadden een heerlijk hotelletje in een mooie tuin. Vanuit hier zijn we het Amber fort gaan bezoeken en nog een paar kasteeltjes in de stad zelf. Nou die komen wel letterlijk uit 1001 nacht. Zo mooi bewerkt allemaal en goed bewaard, dan wel gerestaureerd. Je kan je echt voorstellen hoe rijk ze geweest moesten zijn in die tijd.

Tenslotte eindigden we aan de westkust bij Goa, een heel ander India. Het leek wel alsof we ineens op de Caribbean waren aangekomen. Allemaal leuke gekleurde huisjes tussen de palmbomen en wat een rust vergeleken met de rest van wat we gezien hadden. We zaten op loopafstand van het strand en de ruwe warme zee. We hebben daar heerlijk kunnen relaxen zo aan het einde, alhoewel ikzelf werd gevloerd door een soort voedselvergiftiging. Ik moest 5 dagen lang spugen en lag ziek op mijn strand/zwembadbedje. Maar ja, dat kon hier wel goed. En India zonder diarree of spugen is geen echte vakantie toch?

Eenmaal terug in China voelde mijn maag zich weer wat beter en dacht ik dat het allemaal wel met een sisser af zou lopen.

Diezelfde week stond de 12wk echo gepland. Hierop was alles goed en ik zou weer een maand weg kunnen blijven. Helaas liep dit een beetje anders dan gepland.

Maart

Niet lang na onze terugkomst uit India, ging Bart alweer op pad richting het Midden- oosten voor 10 dagen. Hij zou naar Qatar, Bahrein en Dubai gaan. Helaas voor mij viel dit samen met mijn echte ziek worden. Ik begon met braken en hield niet veel meer binnen. Zelfs drinken kwam er weer uit en in korte tijd verloor ik aardig wat gewicht en alle fut. De dokter dacht dat ik misschien wat opgelopen had in India en dat bleek zo te zijn, een darmparasiet.

Tussendoor was ik ook nog aan een heus baantje begonnen hier. Werken op een kinderdagverblijf. Ze wilden een babygroep starten en hadden mijn naam via via gekregen. Ze wilden graag iemand met een medische achtergrond. Voor india was ik gaan kijken en ik zou na de vakantie beginnen. De eigenaresse had nog niet zoveel aanmeldingen, 1 baby, en wilde het een aantal weken aan gaan kijken. Bij start bleek dat deze ene baby ook afgevallen was en er helemaal geen baby’s waren. Ze besloot nogmaals dat we het 3 weken zouden proberen en daarna beslissen om wel of niet ermee door te gaan. Ik kreeg sowieso betaald voor de uren en mocht elke keer na 1 uur weg als er geen baby’s waren. Prima deal dus voor mij. De kinderen kwamen niet en na 3-4x moest ik afhaken, omdat ik mezelf niet meer uit huis kon krijgen vanwege het vele spugen.

Enkele weken later kreeg ik bericht van haar dat ze nog steeds geen aanmeldingen had en het voor nu over liet gaan. Dus kort, maar krachtig was mijn baan zeg maar haha.

Ze had het natuurlijk ook niet zo goed doordacht, maar dat is China :-)

Rene

Eind maart kwam Rene, vriend van de zus van Bart, naar ons toe voor een week. Dat was zoals altijd een dolle boel. Ik kon niet mee om hem op te halen helaas, omdat ik nog steeds erg ziek was. Inmiddels zat ik aan de medicatie om de parasiet uit te bannen. 10 dagen verschrikking, want die medicijnen zijn echt te smerig en maken je darmen en maag alleen maar meer van streek. Dit maakte dat ik weinig met Rene heb kunnen ondernemen. Maar dat neemt niet weg, dat het wel heel gezellig was om in de ochtend iemand om je heen te hebben. En hij viel meteen in de boter, want de volgende dag hadden we een Braziliaanse lunch bij onze Braziliaanse vrienden. En dat is altijd veel vlees, veel drank, vrolijke muziek en gezelligheid. Ik had dan ook midden in de nacht 2 dronken dropjes in de huiskamer staan die probeerden heel zachtjes te doen. Maar wat natuurlijk dramatisch mislukte, toen ze probeerden Rene zijn luchtbed met de mond in plaats van de machine op te pompen. Rene had aardig weer die week en kon veel zien en doen in Shanghai. En ook hij moest de karaoke ondergaan! Daarbij had Bart een paar keer vrijgekomen en konden ze ook samen leuke dingen doen. Alweer veel te snel vertrok Rene weer richting Zuid- China om daar nog een paar dagen te genieten. Terwijl de volgende dag richting Nederland gingen.Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |