Jolene @ Africa travel blog


Zieke mensen, een lijk op de boot en véél frustraties

Het was een korte nacht. Om 5u loopt de wekker af. Met kleine oogjes trekken we naar de ontbijttafel. Het voorval van gisterennacht blijft nog steeds in mijn hoofd spoken. Ook het vertrek van Roland, Armin en Badya ligt me moeilijk. Er zal heel wat veranderen in onze nieuwe groep, dat hadden we nu al gemerkt.

Op de ferry heb ik de tijd om alles te laten bezinken en de slaap in te halen die ik de vorige nacht niet gehad heb. Blijkbaar waren heel wat mensen zeeziek en was het niet de meest aangename tocht. Voor we aanmeren in Dar Es Salaam staan we met z'n allen aan te schuiven aan de uitgang. Iedereen wil hier zo snel mogelijk weg, en heeft geen zin om in de higantische mensenstroom gesleurd te worden. Plots duwen enkele politieagenten ons aan de kant. Bleek dat we de gehele tijd al een lijk aan boord hadden en dat de doodskist als eerste de boot moest verlaten...

Johno stond ons op te wachten met de truck. Al was het niet zo gemakkelijk om tot bij hem te graken. Onderweg stonden overal taxichauffeurs die ons een rit aanboden. "Taxi?" "TAXIIII!" "You need a ride?". Lulu was erg zeeziek van op de boot en kon de opdringende mannen niet meer verdragen. Ze besloot dan maar om de grove middelen in te zetten "GET THE F*CK OUT OF MY WAY!"

We zijn allemaal blij om terug in onze vertrouwde omgeving te vertoeven. Al duiken hier en daar al de eerste problemen op. De nieuwe mensen hebben higantische grote koffers bagage bij en deze passen niet meer in de truck. Dat wordt de komende 10 dagen puzzelen!

Ik geniet van de rustige rit tussen het groene gebergte. Eventjes gedachten op nul. Music on, world off.

Vreemd dat we ons terug in een armer gebied bevinden. Mensen wonen terug in hutjes en niet meer in stevige huizen. De avond valt en we zijn nog steeds ver van onze bestemming. Ook Kili is niet te zien wegens een higantisch wolkenpak. Nico en Johno beslissen om een dichtere kampplaats op te zoeken om onze tenten op te slaan. Tenslotte meoten de nieuwe mensen vandaag alles voor het eerst doen.

Johno bereid een heerlijke pastasalade. Het eten verloopt in algemene stilte. Iedereen zoekt dan ook al snel zijn tent op.Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |