Australia 2010 travel blog


Na het verlaten van Kalgoorlie doorkruisen we de Nullarbor vlakte, 200.000 km² niets. Absoluut niets. De naam Nullarbor komt van het Latijnse “nullus”, geen – nada – noppes – niks, en het al even Laitjnse “arbor”, boom. T zijn klevere kerels die Australiërs he!

Het zijn ook bijzonder zotte en inventieve kerels. De Nullarbor is de thuis van ’s werelds langste/grootste golfterrein, “The Nullarbor Links”. Voor de kenners: het is een 18 hole par 72 golfterrein uitgesmeerd langs 1365 km van de Eyre Highway tussen Kalgoorlie en Ceduna. Gemiddelde afstand tussen de holes is 66 km. En dat is een gemiddelde, 2 holes zijn zo’n 200 km van elkaar verwijderd.

Enfin, ik probeer wat te slapen op de trein, kijk wat laptop films en vecht tegen de verveling. Gelukkig is het basic eten, te verkrojgen in de restaurant wagen, redelijk bij prijs en niet geheel onsmakelijk. Pff....

Tegen 0330 pm arriveren we in Cook. En ook dat stelt niet veel voor… Cook was ooit een welvarende gemeenschap van wel 40 personene, ja ja 40 man. Veel volk in de bush... Maar nu, nu telt Cook 4 inwoners. Die alle 4 voor de railroads werken of de niet te missen (?) gifstshop bevrouwen.

Na de korte onderbreking in Cook gaat de reis verder naar Sydney. Gelukkig stap ik af in Adelaide, heb al ferm genoeg van de Indian Pacific zenne.Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |