Ronald & Laurien's Asia trip! travel blog


Foto's staan bij de 2 vorige berichtjes: Kratie/ Ban Lung, en Si Phan Don!

10-03-2010

We Verlaten de eilanden Don Khon/ Don Det met een bootje en de bus en binnen een paar uur zijn we in de volgende stad, Pakse. Vanaf hier zullen we een motorbike huren om een groot deel van het Bolaven Plateau (Zuid Laos) te gaan verkennen. Dat doen we samen met een Nederlandse jongen (Groningen), Tjardo genaamd, waar we nu al een paar dagen samen mee reizen, leuk, en gezellig!

Eerst slapen we een nachtje in Pakse, (een stad waar verder niet iets te beleven valt), zodat we de volgende ochtend vroeg op de motorbike kunnen stappen voor drie dagen. Lau vindt het best spannend, maar leert het snel, Ro zit op de motorbike alsof hij op een dikke omgebouwde Harley rijdt.

De eerste dag rijden we 85 km, we zien onderweg verschillende dorpjes waar de kinderen blij naar ons zwaaien, een waterval en de bergen. Ook lunchen we 'lokaal': We maken een eet gebaar, waarna de oude vrouw begrijpt wat we bedoelen. We krijgen een kom soup noodles, met waarschijnlijk slakken. De 1e nacht slapen we in een bungalow dicht bij een waterval, waar we 's middags nog in zwemmen. Wat we niet door hebben is dat tijdens het zwemmen de dam, een stuk verderop, is open gezet en er steeds meer water naar beneden stroomt. Tjardo komt nog net op tijd bij onze tas die we op een rots hadden gezet. Lau glijdt wag van de gladde rotsen en wordt mee gespoeld door het sterk stromende water, maar gelukkig, de redder Ronald is dichtbij.

De tweede dag rijden we ruim 100 km, het uitzicht wordt steeds mooier en groener, we lunchen met wat rijst en een gebakken vis en bezoeken een marktje waar de vrouwen erg onder de indruk zijn van Laurien haar billen. Er wordt gelachen en gevoeld, haha! Deze nacht overnachten we weer in een bungalow vlak bij een waterval. Lau gaat zwemmen en 's avonds zitten we met een groepje bij het kampvuur. Ronald En Tjardo hebben een nieuwe hobby: Schaken. Ze maken zelf een speelbord van papier en schaken voor uren!

De derde dag gaan we van de goede weg af en ruilen deze in voor een hobbelige zandweg, die midden door de jungle loopt, prachtig! Aan het einde van de dag zijn we wel rood van het stof. We zien een aantal watervallen, waarvan de hoogste van Laos, 120 meter hoog. De natuur is prachtig groen. Verderop rijden we langs koffie- en thee plantages. We drinken koffie bij een klein koffie cafe wat toevallig van een Nederlander is, de enige buitenlander van het Bolaven Plateau. 's Avonds komen we weer in Pakse, en nemen gelijk de nachtbus naar Vientiane, de hoofdstad van Laos.

Het was een hele leuke trip, gezellig dat Tjardo mee was!

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |