Kim en Lies in Mexico travel blog


Ola amigos,

Om naar Rio Lagartos te reizen moeten we eerst met de collectivo naar Tizimin en vervolgens verder met een andere collectivo naar Rio Lagartos. De vriendelijke collectivo chauffeur brengt ons direct naar de kleine aanlegsteigers van waaruit tochten vertrekken. We hebben weer een prive boot en prive chauffeur. We zien slechte enkele andere toeristen, maar die hebben al een bootje.

We varen de lagune af tussen de mangrove bosjes in. Het is eindelijk weer mooi weer, misschien daarom dat het niet moeilijk is om vogels te spotten: reigers, gieren, fregatvogels, ibissen, roze lepelaars enz. Even later zien we onze eerst krokodil: een dikkerd van 2.5m ligt te zonnen. Met het bootje naderen we tot op een meter of drie.

Een beetje verder grabbelt de kapitein in het ondiepe water en tovert twee degenkrabben (? vermoedelijk) te voorschijn.

Nog verder in de lagune komen we aan de zoutige meertjes en zien ook meteen waarom flamingo's roze zijn. Het meer is roodgekleurd van de garnaaltjes die erin leven. We zien steeds meer prachtig roze flamingo's maar blijven op een veilige afstand om de diertjes niet op te schrikken.

In het terugkeren houden we halt aan een van de zoutmeertjes. We nemen een plons in het water en blijven drijven door het hoge zoutgehalte van de meertjes. Op dezelfde plek zit ook witte klei in de grond. De kapitein reikt ons een homp en we smeren er ons volledig mee in. In deze toestand springen we terug aan boord. Terwijl de klei verder opdroogt, brengt de boot ons weer helemaal terug naar de andere kant van de lagune. Onderweg komen we verschillende andere toeristenbootjes tegen en worden we menigmaal verbaasd aangestaard en daarna spontaan toegewuifd. We worden afgezet aan een verlaten strand waar we de klei kunnen afspoelen. We hebben een uur de tijd om wat te genieten van de rust. Daarna komt onze kapitein ons terug oppikken.

In het haventje genieten we nog van een lekker stuk vis, alvorens we terugkeren naar Valladolid.

groetjes,

Lies en Kim

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |