Ronald & Laurien's Asia trip! travel blog

 

 

 

 

 

 


Met weemoed verlaten we dinsdag Beijing, en nemen de snelste intercity ter wereld naar Tianjin. Met 335 km/ uur razen we door China. Het is gek om met zo'n supermoderne trein door een landschap te rijden waar je hutjes (zonder wc en stromend water) ziet waarin de mensen leven...

We zijn de afgelopen dagen al een aantal keer op de foto geweest, de lichte ogen en haar en de piercing zijn voor de mensen hier een bezienswaardigheid. We worden dan ook vaak nagestaard.

In Tianjin rustig aan gedaan want de indrukken van de afgelopen weken zijn best vermoeiend. Tianjin bestaat voor een groot deel uit bouwputten. In een zeer korte tijd is het de 3e grootste stad van China geworden. We eten ook al vaak met stokjes, soms dingen waarvan we niet weten wat het is... ;-) Voor Lau soms lastig, heeft haar eigen manier verzonnen, zoals haar noodles als spaghetti eten (om de stokjes heen draaien). Af en toe gaan we naar de Mac als we zin hebben in iets bekends :-)

Donderdag ochtend verlaten we Tianjin om met de trein in 10 uur (lang...) naar Quingdao te reizen. We worden aangestaard, bekeken, begluurd en gefotografeerd. Een geliefde snack onder de Chinezen is de zonnepit. Het eten daarvan gaat superbehendig, maar daardoor vliegen de schillen je wel om de oren. 's Avonds vinden we een mooi en goedkoop hostel. We gaan in een restaurant eten wat ons in totaal nog geen 6 euro kost. Morgen gaan we op de fiets door Quingdao!

Trouwens, leuke berichtjes!! :-D

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |