Australia-New Zealand 2009-2010 travel blog

kunstenares aan het werk

glas opnieuw opwarmen in de oven, zodat men er nieuw glas kan...

checken of de stukken wit glas goed op het zwarte glas zijn...

het oude politiekantoor van Lower Hutt


Gisteren van Waganui naar Lower Hutt.gereden

In Waganui het regional museum bezocht. In dit museum is er aandacht voor de maori cultuur en de gevolgen van de immigratie van mensen op N-Z.

De maori kwamen een kleine 1000 jaar geleden uit Polynesiƫ naar N-Z met uit een boomstam gehakte kano's die tot 30m lang konden zijn.

In het museum zijn nog een 8-tal kano's, in het maori waka genoemd, te bekijken (de oudste zijn meer dan 200 jaar oud).

Het is pas een 200 jaar geleden dat de engelsen in deze streek neerstreken en er met schapenteelt en wat landbouw begonnen.

Er zijn portretten van belangrijke maori te zien die eind 19de eeuw gemaakt werden en ook foto's van hoe de stad er anno 1905 uitzag.

Wanganui is ook bekend omwille van zijn kunstonderwijs en bij het langs de universiteit voor moderne kunsten lopen, een glasblaasatelier tegengekomen waar men workshops kon volgen en hier van de lokale artieste, Katie, uitleg gehad over het glasblazen en samenvoegen van glas en haar daarna even aan het werk mogen zien. Katie heeft na haar opleiding in Wanganui een 3-tal jaar in Amerika gewerkt en daarna nog een 3-tal jaar in Engeland, waar ze haar eerste eigen creaties maakte. Haar werk kost tussen de 20 en de 2000 euro.

Daarna doorgereden naar Lower Hutt, en kleine 10 km voor Wellington.

Daar het oude stadscentrum bezocht ( begin 20ste eeuw)

In het Holliday park een stel nederlanders tegen het lijf gelopen die we 2 dagen geleden al tegengekomen waren en samen 2 flessen wijn gekraakt ( de flessen wijn zijn bijna allemaal met schroefdop en van goeie kwaliteit).Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |