van Ecuador tot Vuurland 2007 - 2008 travel blog

de catedraal van Jujuy

Het Cabildo, in spaanse stijl uit 1872

de kerk van San Francisco uit 1599 die de oudste preekstoel van...

het regeringsgebouw

Standbeeld van

de Rio Grande

zicht op de daken van een barrio aan de Rio Grande

suikerriet plantage langs de weg naar Jujuy


Vandaag naar San Salvador de Jujuy geweest.

Op weg van Salta naar Jujuy grote plantages van suikerriet gepasseerd. Jujuy dankte zijn rijkdom aan het suikerriet en de mogelijkheid om de suiker dankzij de treinverbinding die het eind 19de eeuw al had met Buenos Aires te verkopen over het grootste deel van het land en te exporteren. Momenteel is de spoorlijn niet meer in gebruik.

Jujuy werd in 1593 gesticht en lag vroeger tussen de Rio Grande en de Rio Xibi Xibi in. Momenteel neemt de stad al heel wat meer plaats in. Bij de stichting werd ook onmiddellijk begonnen met de bouw van een catedraal en de bouw werd afgerond in 1606, spijtig genoeg werd de catedraal verwoest door een aardbeving in 1843 en de huidige stelt in vergelijking met de kerk van San Francisco niet echt veel voor.

Wat wel indrukwekkend is, is het regeringsgebouw van de provincie Jujuy dat aan de Plaza General Belgrano staat. Het werd gebouwd tussen 1921 en 1927 in de stijl van de franse kastelen uit de 17de eeuw. Aan datzelfde plein staat ook het Cabildo, een gebouw in spaanse stijl met muren in adobe en met een centrale toren. Dit was ook de plaats waar de provinciale autonomie werd uitgeroepen in 1834.

In de binnenstad ook het museum Generaal Lavalle bezocht. In dit gebouw werd de generaal in 1843 vermoord. Hij streed voor de onafhankelijkheid van Jujuy en wou niet aansluiten bij de federatie van Argentiniƫ. Met zijn dood werd het verzet hiertegen opgegeven en werd Jujuy de laatste provincie die tot Argentiniƫ toetrad. In het museum zijn 7 zaaltjes die de geschiedenis van Jujuy in kaart brengen.

Daarna eens de Rio Grande overgestoken naar een van de barrio's van Jujuy. Hier zijn de meeste daken in metalen golfplaten en is te zien dat deze streek niet meteen de rijkste van het land is.Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |