van Ecuador tot Vuurland 2007 - 2008 travel blog

oud herenhuis dat momenteel dienst doet als museum

joggende jongeren in de buurt van het San Carlos park bij een...

bloeiende boom in het San Carlos park

het paleis langs de achterkant, uitkijkend op de rivier

het beeld van de kleine prins op zijn asteroide


Gisteren zoals gepland met de bus de grens over gestoken tussen Uruguay en Argentinië. Ook hier enkel registratie van het paspoort in de computer bij het binnenkomen van Argentinië en de nodige stempels en klaar was kees. Ook hier gebeurden de douane aktiviteiten van beide landen op Argentijns grondgebied, idem als toen ik naar Colonia ging, broederlijk naast elkaar hoewel er toch wat spanningen zijn sinds de grote papierfabriek vorig jaar in bedrijf ging op de oevers van de Rio de la Plata tegenover Buenos Aires en sindsdien de brug over de rivier afgesloten blijft als protest van de argentijnen.

Concordia is een behoorlijk stadje met wat recente geschiedenis en enkele gebouwen die de moeite waard zijn. In het centrum is er een winkelwandelstraat met allerhande winkels en eetgelegenheden. Tevens een oud herenhuis dat momenteel dienst doet als museum maar op maandag gesloten was dat echt de moeite waard was.

Een van de grootste attractiepunten van de stad is het park San Carlos dat door de zoon van een rijke franse bankier werd ingericht en waar hij ook een paleis liet bouwen in de stijl van Lodewijk 15 einde 19de eeuw. Maar een 5-tal jaar na de voltooing van het paleis verdween hij met zijn echtgenote.

Onder zijn bezoekers telde het paleis onder andere Antoine de Saint Exupery, de schijver van "de kleine prins" en waarvoor de stad een monument liet optrekken in het park.

Het paleis zelf werd verwoest door een brand in 1938 en momenteel staat enkel het grootste gedeelte van de muren nog recht. Maar deze geven toch nog wat van de grootsheid van het paleis weer. Het park heeft ook een kleine botanische tuin en het is vooral een groene omgeving met zijn ligging langs de rivier Uruguay.

'S avonds de bus genomen naar Puerto Iguazú in het uiterste noord oosten van Argentinië en gelegen op het drielandenpunt met Brazilië en Paraguay.Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |