2007 Perduts per sudamèrica travel blog

arribada aeroport Tarapoto

Detall de lo nou que és l'avió

Carretera cap a Yurimaguas

Festes Locals a Yurimaguas


Ja hem marxat de la zona de muntanya. Ara toca anar direcció Amazones. Cusco-Lima-Tarapoto (en avió). En pujar a l'avió, aquest és cutre cutre!!. Es veu tot de plàstic guarrillo, no té salvavides, i com a detall de lo gastat que està, veieu la foto que hem fet a lo de "no fumar, cordar el cinturó". No és que sigui una tipografia gótica, és que tot l'avió estava mig desgastat.

i de tarapoto a Yurimaguas (nord de Perú, on comença un dels afluents més importants de l'Amazones, el Huallanga) en motocarro i cotxe. Hem abandonat els gorros, polars i guants al fons de la motxilla, i recuperem l'antimosquits, i samarretes i pantalons de cotó (però llargs!, per evitar el dengue o malaria amb els estimats mosquits!). En aquesta zona, si que no hi ha ningú, ningú, que no sigui peruà (de moment). Compartim cotxe amb dues mamitas peruanas, que van a Yurimaguas a ajudar a un refugi per nens, durant 5 mesos! No paren de xerrar tot el camí (i d'anar llegint tots els cartells que apareixen a la carretera, alló que els que sou grans ja feu sovint!! Oi?).

Aquest viatge per carretera ens permet veure tots els poblats, i la veritat és que és molt i molt pobre, sense llum, ni aigua, vivint en cabanes fetes amb taulons de fusta i teulada de fulles de palmera, sense finestres. Ens recorda bastant a Àfrica. Totes les façanes (hem trobat un teclat que té ççççç!!!!) d'aquestes cabanes estan pintades amb propaganda electoral de fa uns 5 ó 10 anys.

Quan arribem a Yurimaguas, ens trobem les festes locals. Com a Blanes, tenen focs artificials, però salvant les diferències: monten un bastida de canyes i d'allà van sortint petardos de colors. Tothom flipant, i nosaltres encara més!

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |