Dutchie on the move travel blog

Diner op kerstavond (vlnr: Ik, Phillip, Elaine, Stephan, Martin en Marian)

De serveersters van de OOPS! Bar (uiterst links Elizabeth en uiterst recht...

Mijn kerstster van dit jaar

Deze zeesterren zie je overal op het strand en in het water

Mijn 1e kerstdag

Halverwege het strand is links de OOPS! Bar waar ik vaak zit...

Ons kerstmaal

Heerlijk eten!

Marc, Ivan en Cindy op de dansvloer

Elizabeth en ik

Ivan en Cindy doen een poging op de dansvloer (het moet de...

Cindy met zoals het een goed dokter betaamt een pakje sigaretten :-s

Cindy en ik (hoe ik aan die blauwe kin ben gekomen snap...

Marc en ik

Cindy en Marc

Marc, Elisabeth en ik

Marc bij de OOPS! Bar

Cindy, Ivan, Marc en ik

Cindy, ik en Ivan

Ivan, Marc en ik

Cindy en ik

Typisch Filippijns openbaar vervoer, de Jeepneys. Verlengde jeeps of bussen

De jeepneys zijn soms flink opgepimpt!

Poolen met Phillip


Zondag

Na een lange dag van reizen aangekomen in Tagbilaran. Hier hebben we een tricycle (soort riksha met een brommer) genomen naar het zuidelijkste puntje van een eilandje ten zuiden van Bohol genaamd Pangao. Hier aangekomen snel even een verfrissende douche genomen en daarna naar Alona Palms gegaan om Marjan's vrienden te ontmoeten. Alona Palms is een verschrikkelijk mooi (en verschrikkelijk duur) hotel aan zee. We hebben hier een heerlijk kerstdiner gehad. Het was supergezellig en na het diner zijn we naar een bar gegaan voor wat drankjes. De Filippijnen is iets duurder dan Indonesie, maar de alcohol is hier erg goedkoop. Voor minder dan 1 euro heb je hier al een rum/cola en dat bevalt mij wel! Een 1,2 liter pul bier (San Miguel) heb je al voor minder dan 2 euro.

Maandag

Vandaag niet veel gedaan. Wat uitgeslapen en daarna naar een internetcafe gegaan om weer wat foto's te uploaden. 's Avonds een geweldig kerstfeest gehad in een bar hier. Ze hadden een geweldig buffet met onder andere een heel varken aan een spit en ontzettend veel andere gerechten. 's Middags gereserveerd en hier een Amerikaans stel ontmoet. Het klikte erg goed dus geregeld dat we een tafel deelden. Marc is 34 en Cindy 29 en ze zijn vorig jaar getrouwd op de Filippijnen aangezien Cindy's familie Filippijns is (zelf is ze geboren en getogen in Amerika). Ze wonen sinds een paar jaar apart omdat Cindy op Cebu (eiland tussen Negros en Bohol) studeert voor arts. In de Filippijnen is dit stukken goedkoper dan in Amerika en de stof is hetzelfde. Marc is een soort van salesmanager van verzekeringen in New Jersey (bij New York). In de Filippijnen zie je ontzettend veel mensen met jonge kinderen van nog geen 2 jaar oud. Cindy vertelde dat het hier echt dramatisch is met het aantal geboortes. In die ziekenhuizen is het soms zo druk dat het echt lopende band werk is en de verpleegsters geen eens tijd hebben om bijvoorbeeld handschoenen te verwisselen (niet erg hygienisch, maar ze kunnen soms niet anders). Een keer was het zelfs zo erg dat 3 vrouwen een bed moesten delen tijdens de bevalling omdat er gewoon geen plaats meer was. Het is ook zo hectisch omdat veel vrouwen hier ontzettend veel kinderen krijgen dus kind nummer zoveel is er vaak al uit voor er erg in hebben. Verder heb ik het nog met Cindy gesproken over de diaree die ik 3 weken heb gehad (dat krijg je met dokters he!). Net als de tweede dokter snapte ze niet waarom de eerste mij geen antibiotica heeft gegeven aangezien ik volgens haar duidelijk een, zoals zij het noemde, amoebe (parasiet had). Ze adviseerde mij om hier bij de drogist antibiotica te kopen aangezien je dat hier vrij kunt krijgen. Binnenkort maar eens even een bezoekje brengen dus. Er liep nog een jongen rond die Mark en Cindy kenden dus halverwege de avond kwam Ivan uit Australie nog bij ons zitten. Met z'n vieren hadden we echt een topavond.

Tegen drie uur 's nachts was het feestje afgelopen. We kregen de rekening en die was niet onaardig. Voor 11 rum-cola en een gewone cola moest ik wel 6,40 euro betalen. Dat is nog eens een zalig kerstfeest!

Dinsdag

Vandaag weer vroeg wakker zonder kater! De dag niet veel gedaan. Ben weer druk bezig geweest met het uploaden van foto's. "s Middags kwam ik Marc en Cindy tegen die weer op weg gingen naar Cebu waar Cindy woont. Van hun als afscheidcadeautje nog een doosje met antibiotica gekregen. Voor ze gingen moest ik echter beloven dat ik ze kom opzoeken als ik in de USA ben (van die uitnodiging zal ik zeker gebruik gaan maken!)

Woensdag

Vandaag vroeg vertrokken om weer terug te gaan naar Bacolod. Erg jammer want het plekje waar wij zaten was echt leuk. Ze hadden in ieder geval een leuke bar (waar ik dus iedere avond wel wat ben wezen drinken tot sluitingstijd haha). Verder is dit ideaal om te snorkelen en te duiken. Twintig meter de zee in en je staat al haast op het koraalrif. Niet veilig om te zwemmen in verband met de nogal giftige zee-egels. Misschien ga ik nog wel weer een paar dagen naar Pangao terug voor oud en nieuw.

Eenmaal weer op Negros aangekomen konden Marian en ik meerijden met Martin en zijn zoon Phillip. Onderweg vanuit de bergen het mooiste uitzicht ooit gehad. Supermooie bergen met daartussen de blauwe zee. Natuurlijk had ik mijn camera weer niet bij de hand dus er zijn (nog) geen foto's van helaas. Morgen gaan we een auto huren dus misschien gaan we nog wel weer terug naar die plekjes voor wat leuke foto's.Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |