Eric's wereldavontuur!! travel blog

Dolfijn!

En nog een

Zo waren er een stuk of 6..!

Pelikaan

Jarlaths voedertijd!!

Gavin werd een beetje enthausiast met de pelikaan...


s'Morgens "vroeg", om 10 uur ofzo, zijn we weer vertrokken richting het volgende doel. Monkey Mia. Dit is een plaats waar de dolfijnen altijd tot aan het strand komen om de mensen op te zoeken!! (Ze worden ook een beetje gevoerd..)

Dat was gewoon weer een dag rijden, want elke stop ligt ongeveer 500 a 600 km uit elkaar! Maar gelukkig kunnen wij alle drie rijden, en wisselen we gewoon met beurten om te rijden al iemand moe begint te worden. Dat hadden we zo ook met de laaste roadtrip gedaan, en heeft altijd goed gewerkt.

We zijn daar in de avond aangekomen via een plaatsje genaamd Denham. Dat is eigenlijk het laaste beetje civilisatie tot Monkey Mia. Daar wonen nog iets van 200 mensen, en in Monkey Mia nog minder, want het is alleen maar een resort met het dolfijncentrum. Zo gaat dat hier met inwoneraantallen in het westen van Australiƫ! Soms zit je 3 uur op de weg, en het enige dat je tegenkomt is 1 range en soms helemaal niks!!

Maar in de morgen zijn we naar de dolfijnen geweest, dat was heel gaaf! We waren net optijd voor de laatse voedersessie van de dag. Dat doen ze nameleijk alleen in de morgen omdat anders de mannetjes ook nog komen, en die worden vaak agressief. Maar het was echt gaaf, we stonden tot kniediepte in het water, en de dolfijnen kwamen tot ongeveer een halve meter van je af!! Net voordat er gevoederd werd waren er nog wat lekkere visjes voor de dolfijnen in het water, en die "moesten" ze toch eerst ff vangen!! Dat was best wel spectaculair moet ik zeggen. Je zag ze echt van de ene naar de andere kant van het strand "racen"!!! So wat waren die snel! Iets van 20 meter in 2 seconden ofzo, ongelooflijk!

Na het voederen hebben we nog even met pelikanen gespeeld...en op het strand gelegen voor een uurtje. Daarna zijn we opweg gegaan naar Coral Bay.

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |