AJUUS !!!!!!! travel blog

Kauaeranga Valley

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Van Mount Maunganui nemen we de bus naar Thames. Thames een plaats nog geen 200 jaar oud.

Bij het busstation bellen we een hostel. Ze zijn zo vriendelijk om ons op te komen halen. De eigenares, ma Flodder met minirok, is er binnen een kwartier. Het hostel waar we slapen is een gebouw van 140 jaar oud en stamt uit de glorietijd van de goudmijnen.

Het plaatsje is heerlijk ingeslapen en we hebben geen idee hoe het straks weer zal zijn als we in het drukke Rotterdam terugkomen. De laatste maanden verblijven we alleen maar in dit soort plaatsjes.

We krijgen al van diverse mensen te horen: "waar zijn de mensen op jullie foto's?" Maar als je na gaat dat New Zealand ongeveer 10 keer Nederland is maar New Zealand heeft bijna 4 miljoen inwoners waarvan een derde in en om Auckland woont, dan zegt dat wel genoeg over de "drukte" hier.....Heerlijk !

In Thames maken we een trekking van 7 uur in de Kauaeranga Valley naar de bekende Pinnacles (759 Meter).

Het eerste anderhalf uur omhoog. Het heeft 's nachts geregend dus de stenen en paden zijn glad. Oppassen dus. We lopen door en hebben een prachtig uitzicht op de Vallei. De dag is prachtig en zonnig wat het uitzicht alleen maar mooier maakt.

We voelen de spiertjes weer. Hoeveel kilometer zouden we de afgelopen maanden gelopen hebben ?

Van Thames zullen we doorgaan naar Coromandel, een kleine 60 kilometer verderop.

Daar blijven we 2 nachten en hebben dan het plan om met de boot terug te gaan Auckland.

Tot later !

--

We left the surfcity of Nz and arrived after a few hrs with the bus at Thames,a sleepy town of 10.000 inhabitans , an old gold mining town.

We did a 5 hrs hike in the hills which was beautiful (what not here), rainforests mountains etc. it was a steep climb and steeper descent, but well worth it..

And the weather was perfect , 21'c with some fresh winds...

cheersAdvertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |