AJUUS !!!!!!! travel blog

Dolphins


Hallo vrienden !

Daar zijn we weer.

Zoals gemeld zijn we op Bohol dolfijnen wezen kijken.

's Morgens om vier uur worden we wakker van een enorme regenbui. Het komt met bakken uit de hemel. Als dit blijft aanhouden, gaan we niet op een bootje op de zee zitten.

Tot zes uur blijft het regenen. Nerveus vraagt onze bootman of we nog willen. We zien verder de zee op dat de lucht blauw wordt dus we gaan.

Na nog geen uur varen, springen de dolfijnen voor ons uit. Pijlsnel zijn ze. We kijken onze ogen uit. Zeker als Flipper a la dolfinarium een super sprong in de lucht maakt.

Al met al, toch geslaagd ondanks de regen.

We gaan zondagmorgen vroeg op pad naar onze volgende bestemming : Negros. Het volgende eiland waar we Sipaly in gedachten hebben.

Om zeven uur 's morgens hebben we afgesproken met Rocky. Onze chauffeur waar we o.a de Chocolate Hills mee hebben gezocht.

Maar Rocky ligt waarschijnlijk met een kater in zijn bed ( knock out ? ) van de avond ervoor. Want onze vriend is in geen wegen of velden te bekennen....

Gelukkig kunnen we snel wat anders regelen en gaan we toch op pad.

Om half negen vertrekt de ferry. Dachten we. Nadat Rocky ons in de steek laat, laat ook de ferry het afweten : cancelled !

Maar we geven niet op. We kunnen met een andere boot mee. Wel drie keer zo langzaam maar ok, we kunnen. Na twee uur wachten, kunnen we eindelijk op weg naar ons volgende eiland, Negros. We zullen stoppen in Dumaguete. Vanuit Dumaguete nemen we de bus. Inmiddels is het twee uur s' middags en raken de t-shirts al aardig doorweekt. Het gaat allemaal wat langer duren dan gedacht. Volgens de info die wij hadden over het varen etc. en op ons reisplan hadden losgelaten. Hadden wij het idee dat we om een uur of drie 's middags al met onze krent op volgende strand zouden liggen.

Het gaat allemaal iets langer duren.....

Met de tricycle is de busterminal snel gevonden. En nadat de tijd van de bus naar Sipalay

twee keer is veranderd, vertrekken we eindelijk.

Gelukkig is rit prachtig. In China werd de rijst al naar binnen gehaald. Hier zijn de velden prachtig sappig groen. We passeren dorpjes en koeien liggen relaxed langs de kant van de weg.

Een groot gedeelte rijden we langs de kust. En hoewel het reisboek 3 uur voor deze busrit rekent,wordt het later en later en duurt het langer en langer en zien we langzaam de zon ondergaan. We worden getrakteerd op een prachtige hemel die in vuur en vlam staat. het moois wat we onderweg zien, maakt een hoop goed want na vijf uur stoppen we eindelijk in Sipalay. Het is inmiddels al pikdonker. Maar gelukkig is er altijd een behulpzaam persoon. We willen naar de plek bellen waar we de komende week in gedachten hebben. We mogen bellen in een restaurant langs de weg. En de eigenaar van het resort vertelt ons aan de telefoon dat hij ons komt ophalen met de boot. Boot ?? kunnen we geen taxi nemen ?

Na een klein uurtje komt er goedlachse dame op ons af. Ze is van het resort en brengt ons naar een bootje. De rugzakken worden er in gegooid en wij hebben nog steeds geen idee waar we heengaan. In het donker gaan we de zee op. De dame ratelt in een stuk door: were you from ? What's your name ? Wij turen intussen onze ogen scheel of we iets kunnen ontdekken in het donker. Na 20 minuten zien we kleine lichtjes in de verte. De boot reutelt en pruttelt verder.

We zijn er ! We meren aan op het strand en de bootsman begint onze rugzakken uit de boot te sleuren. We springen van de boot en staan gelijk tot onze knieen in het water....

Maar we vergeten de natte voeten en broek. We zien een bar !

Hoe het resort er verder uitziet, we hebben geen idee. Het is te donker. Maar dat het godsverlaten ergens in de middle of noppes staat, is een ding wat zeker is.

Het kan ons niks schelen. De eigenaar komt op ons af, op blote voeten en korte broek en een San Miguel in zijn hand. We beginnen bijna te kweilen.

Dus we kwakken onze spullen neer en blijven nog lang nadruppelen bij de bar.......

Morgen zien we wel waar we terecht zijn gekomen. Maar ons gevoel zegt dat we wel een tijdje blijven.

HP en HeleenAdvertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |